Frivillige, Gribskov Arkiv, 2019. Foto: Per Ransdal Hansen

Deltag - bliv frivillig

Savner du noget at tage dig til på hverdage?
Har du lyst til at indgå i et frivilligt arbejdsfællesskab?
Interesserer du dig for historie eller for dit lokalområde?

Så skulle du tage at blive frivillig på Gribskov Arkiv!

De frivillige på Gribskov Arkiv interesserer sig for lokalhistorie. De giver arkivet vigtig viden om kommunens lokalområder. Du kan også være med!

Opgaver der giver værdi

Nogle af arkivets frivillige arbejder med ordning og registrering af lokalhistoriske arkivalier. Andre skanner gamle fotografier, så de kan lægges i vores digitale billedsamling. Nogle arbejder også hjemmefra med online opgaver.

De frivillige gør et værdifuldt stykke arbejde for vores fælles kulturhistorie. Særligt med hensyn til billederne er deres kendskab til kommunens store og små hjørner uvurderlig – takket være de frivillige får vi sted- og personbestemt mange billeder. 

At dokumentere nutiden

En del frivillige arbejder med dokumentation af nutiden til gavn for eftertiden. De fotograferer bygninger og landskaber i kommunen, eller de interviewer de nuværende gribskov-borgere om deres erindringer eller hverdag.

Sommerudflugt og julefrokost

Arkivets frivillige og personale holder hvert år en sommerudflugt med efterfølgende frokost. Vi holder også julefrokost sammen hvert år i december.

3-4 gange om året holder vi også det, vi kalder "frivillig-eftermiddag". Her mødes så mange som muligt til kaffe, kage, nyt fra arkivet og en lille, lokal film. Og så går snakken!

Arkivet afholder flere fællesarrangementer for de frivillige i løbet af året, blandt andet sommerudflugt og julefrokost. Her er en gruppe frivillige i gang med at konkurrere om at bygge et tårn af spaghetti og skumfiduser til julefrokosten 2017.

Arkivet er åbent

  • Mandag og tirsdag kl. 10-14 samt efter aftale.

Undtagen på faste lukkedage.

Hvis du ikke har mulighed for at komme i den almindelige åbningstid, så kontakt os for en aftale om besøg uden for åbningstiden.

Faste lukkedage

Arkivet har lukket disse dage:

  • Uge 1 (første uge i januar)
  • 1. maj
  • 5. juni – grundlovsdag
  • Sommerlukket 1. juli-15. august
  • 23. december-2. januar